Nieuwsbrief 2015 1

27-08-2015 10:51

ZorandersKruidenpreparaten.

Nieuwsbrief 1          augustus 2015.

Eerst even enkele algemene regels die je steeds in je achterhoofd moet houden:

1.     Kruiden hebben net als reguliere medicijnen een bijsluiter: je gaat daar niet ondoordacht en zonder kennis van zaken mee experimenteren;

2.    Sommige kruiden hebben een wisselwerking met reguliere medicijnen: versterkend, vertragend of afbrekend. Vraag raad;

3.    Gebruik etherische olie nooit onverdund op de huid; ook niet de E.O. van lavendel of teatree: er is altijd een dermatologische reactie mogelijk;

4.    Bij etherische olie is de regel dat goedkoop, slechtkoop is;

5.    Nooit etherische olie gebruiken bij katten.

September de laatste zomermaand en de eerste herfstmaand.

·         Het is evenwel ook de maand waarin het nieuwe schooljaar begint en je opnieuw moet gaan rekening houden met het opduiken van hoofdluis.

Een natuurlijke shampoo waaraan je enkele druppels etherische olie van rozemarijn en peterseliewortel toevoegt werkt sterk preventief.

Als de hoofdluis al heeft toegeslagen is neemolie het wondermiddel. Via mail kan je hierover meer gedetailleerde uitleg krijgen.

·         Stilaan moeten we ook ons systeem wat op boosten teneinde beter bestand te zijn tegen de vervelende kwaaltjes als loopneuzen, verkoudheden en griep.

Een heel nuttige plant, evenwel niet de enige, is in dit geval de rode zonnehoed, Echinacea purpurea. Preventief gebruik je een afkooksel om je immuniteit te verhogen. Geen tinctuur want dan ga je de polysacchariden afbreken en die heb je net nodig. Je gebruikt dit afkooksel ook nooit langer dan 10 dagen anders maak je je eigen lichaam lui.

Hierbij een heel belangrijke contra-indicatie: mensen met een auto-immuunziekte gebruiken nooit kruiden om de immuniteit te verhogen!

·         Ben je al verkouden of grieperig dan kan je wel gaan denken aan een tinctuur van deze plant, liefst een “water-ethanol-glycerine” oplossing omdat je zo de meeste inhoudsstoffen uit de plant vrijmaakt.

·         Je mag in deze periode ook wel eens stil staan bij shiitake of maitake, lekkere paddenstoelen met mogelijkheden. Reishi is ook nog zo een paddenstoel maar deze is bitter van smaak en niet echt voor consumptie geschikt.

·         Van alle drie deze paddenstoelen bestaan ook gestandaardiseerde producten. Wil je hierover meer weten kan je ook best een mail sturen. Ook hier geldt de regel niet geschikt voor mensen met een auto-immuunziekte!

·         En dan heb je natuurlijk ook nog de vlier, Sambucus nigra waarvan de bessen weldra rijp zijn en die je kan gebruiken om siropen en jam van te maken. Een erg lekkere en efficiënte hoestdrank.

Zomaar een weetje.

Een nuttig en onschadelijk middeltje bij kinderdiarrhee is wilde bosaardbei, Fragaria vesca. Maak een afkooksel van blad en wortel dat je 10 minuten laat infuseren.

Wat staat er op stapel?

Tegen de feestdagen voorziet ZorandersKruidenpreparaten een pakket met een lippenbalsem, kruidenzepen, een rustgevende kruidenmengeling en ook een mengeling om al te copieuze maaltijden te verwerken.                 Promotieprijs 19,00  euro

ZorandersKruidenpreparaten maakt ook een spier- en gewrichtszalf op basis van smeerwortel, Symphytum officinale en valkruid, Arnica montana en nog enkele andere ingrediënten.                                                                                         Prijs 7,00 euro voor 50 ml.

Drie soorten lippenbalsem: een eenvoudige op basis van honing, eentje met een lekker smaakje die je ook nog eens tegen de zon beschermt en dan nog een met een anti koortsblaasjes werking.                                                                         Te koop per drie stuks voor 9,00 euro.

Terug